fbpx Wildcard SSL Certificates

Sverigepumpen

Service luftvärmepump

Boka service luftvärmepump

Bibehåll luftvärmepumpens livslängd

Vi på Sverigepumpen erbjuder service luftvärmepump och har återförsäljare runt om i hela Sverigepumpen som utför service av luftvärmepumpar. När du utför en service av din luftvärmepump bibehåller luftvärmepumpen sin höga effekt och driftsäkerhet. Det blir helt enkelt en större besparing för dig.

Dags att boka service

Hur ofta du behöver boka service av din luftvärmepump beror på hur väl du sköter din pump. Vi på Sverigepumpen rekommenderar att du utför service av luftvärmepumpar med 2–3 års mellanrum. Det är viktigt att du utför en service av din luftvärmepump, eftersom det finns en stor risk att det fastnar damm och partiklar i luftvärmepumpens filter. Damm och partiklar sätter sig på innerdelens lameller och orsakar därmed bakterietillväxt som försämrar värmeeffekten. Det påverkar livslängden negativt på din luftvärmepump.

Så underhåller du din luftvärmepump

Det är viktigt att du underhåller din Sverigepump för att uppnå bästa effekt. Premium-X luftfiltret som medföljer vid köp av en Sverigepump reducerar effektivt smuts och partiklar som förflyttas genom värmepumpens innerdel. Det finns inget krav på hur ofta du bör byta Premium-X luftfiltret. Det beror helt enkelt på hur mycket du använder din luftvärmepump. Vi rekommenderar att du ungefär var 3:e månad byter Premium-X luftfiltret i din luftvärmepump.

Vi rekommenderar även att du underhåller utedelen av din luftvärmepump genom att se till att pumpen är fri från blockeringar som till exempel, löv, snö, smuts eller is. Värmepumpstaket som medföljer när du köper en Sverigepump skyddar väldigt mycket mot just detta, men det kan alltid vara bra att ta bort löv och snö från taket.

Felmeddelande på din luftvärmepump

Här kan du hitta information om hur du kan få fram felkoder på din luftvärmepump och vem du ska vända dig till om en felkod visas.

Om LED-lampan för “timer“ börjar blinka har ett fel uppstått i din luftvärmepump. Felkoden för din luftvärmepump visas inte automatiskt men nedan förklarar vi hur du får fram den:

1. Håll knappen “check” intryckt på fjärrkontrollen i cirka 5 sekunder.

2. På fjärrkontrontrollens display visas nu “–”

3. Tryck på pilknapparna för “timer” på fjärrkontrollen.

4. När du hittar felkoden kommer inomhusdelen att låta 5 snabba pipljud. Tryck upp och ner på pilarna så du passerar felkoden långsamt, felkoden börjar alltid med F eller H.

5. När du hittat felkoden, tryck in knappen “check” i cirka 5 sekunder, nu lämnar du felsökningsläget och de vanliga driftsinställningarna visas. Om du väljer att inte klicka på någon knapp på fjärrkontrollen under 30 sekunder återgår du också till driftsinställningarna.

När din luftvärmepump indikerar en felkod rekommenderar vi dig att först testa att stänga av din luftvärmepump och göra den strömlös i några minuter. Om samma felkod visas igen när du startar din luftvärmepump, rekommenderar vi dig att ta kontakt med den installatör som installerade din luftvärmepump eller fylla i formuläret ovan och ange din felkod.

Tänk på att det aldrig är ett larm om inte timer-lampan blinkar, gammalt larm ligger kvar i fjärrkontrollen.

Webbshop – köp tillbehör här! 

Behöver du nya Premium-X luftfilter? Eller andra tillbehör till din Sverigepump? Du kan enkelt beställa det via vår webbshop