fbpx Wildcard SSL Certificates

Sverigepumpen

Service luftvärmepump

Boka service luftvärmepump

Bibehåll luftvärmepumpens livslängd

Vi på Sverigepumpen erbjuder service luftvärmepump och har återförsäljare runt om i hela Sverigepumpen som utför service av luftvärmepumpar. När du utför en service av din luftvärmepump bibehåller luftvärmepumpen sin höga effekt och driftsäkerhet. Det blir helt enkelt en större besparing för dig.

Dags att boka service

Hur ofta du behöver boka service av din luftvärmepump beror på hur väl du sköter din pump. Vi på Sverigepumpen rekommenderar att du utför service av luftvärmepumpar med 2–3 års mellanrum. Det är viktigt att du utför en service av din luftvärmepump, eftersom det finns en stor risk att det fastnar damm och partiklar i luftvärmepumpens filter. Damm och partiklar sätter sig på innerdelens lameller och orsakar därmed bakterietillväxt som försämrar värmeeffekten. Det påverkar livslängden negativt på din luftvärmepump.

Så underhåller du din luftvärmepump

Det är viktigt att du underhåller din Sverigepump för att uppnå bästa effekt. Premium-X luftfiltret som medföljer vid köp av en Sverigepump reducerar effektivt smuts och partiklar som förflyttas genom värmepumpens innerdel. Det finns inget krav på hur ofta du bör byta Premium-X luftfiltret. Det beror helt enkelt på hur mycket du använder din luftvärmepump. Vi rekommenderar att du ungefär var 3:e månad byter Premium-X luftfiltret i din luftvärmepump.

Vi rekommenderar även att du underhåller utedelen av din luftvärmepump genom att se till att pumpen är fri från blockeringar som till exempel, löv, snö, smuts eller is. Värmepumpstaket som medföljer när du köper en Sverigepump skyddar väldigt mycket mot just detta, men det kan alltid vara bra att ta bort löv och snö från taket.

Vad ingår i service av en luftvärmepump?

Det kan skilja lite från företag till företag men generellt sett brukar en service för en luft/luft-värmepump inkludera följande:

1. Kontroll av systemet: En tekniker kommer att inspektera hela värmepumpssystemet för att säkerställa att det fungerar korrekt. Detta inkluderar utomhusenheten, inomhusenheten och eventuella anslutningar.

2. Rengöring: En vanlig del av servicen, och ack så viktigt, är att rengöra värmepumpens filter, spolar och värmeväxlare. Smuts och damm kan samlas upp över tiden och minska effektiviteten.

3. Kontroll av kylmedel: Teknikern kommer att kontrollera kylmedelnivåerna och se till att de är inom de rekommenderade intervallet. Felaktiga kylmedelnivåer kan påverka värmepumpens prestanda.

4. Kontroll av elektriska komponenter: Teknikern kommer att undersöka elektriska komponenter för eventuella problem eller slitage. Det kan inkludera att dra åt elektriska anslutningar och inspektera kablar.

5. Testning: Systemet kan testas för att säkerställa att det fungerar som det ska. Det kan inkludera att kontrollera värmepumpens kapacitet och effektivitet.

6. Justeringar och inställningar: Eventuella justeringar eller inställningar som behövs för att optimera värmepumpens prestanda kan också göras.

7. Rådgivning: Teknikern kan ge råd om underhåll och användning av värmepumpen för att säkerställa långvarig och effektiv drift.

Vad kostar det att serva en luftvärmepump?

Priserna kan variera lite beroende på vad som ingår i servicen av värmepumpen, vilket företag som utför den osv. Räkna dock med att betala ungefär 2000-3000 kr inkl. moms för service av en luft/luft-värmepump.

Webbshop – köp tillbehör här! 

Behöver du nya Premium-X luftfilter? Eller andra tillbehör till din Sverigepump? Du kan enkelt beställa det via vår webbshop

service luftvärmepump