LUFTVÄRMEPUMPAR

Vi har valt ut de bästa luftvärmepumparna på marknaden och gjort dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen.

 

 

 

 

Med Sverigepumpen får du alltid tillbehör på köpet som förlänger livslängden på värmepumpen och ökar dess prestanda. Längre ner på denna sida kan du se allt det som ingår när du köper en luftvärmepump. Förutom tillbehören ingår också 5 års trygghet och 5 års åskförsäkring.

HemLuftvärmepumpar

superior

Vår kraftfullaste värmepump någonsin med upp till 9,20 kW värmeeffekt.

SUPER W

Storsäljaren – Ny design, inbyggd
wifi och bättre prestanda. Upp till
7,83 kW värmeeffekt.

superslim

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till
7,65 kW värmeeffekt.

Prima W

En populär värmepump för både villan och fritidshuset med upp till 7,20 kW värmeeffekt.

PRIMO

Populär värmepump för
fritidshuset eller den mindre villan.
Upp till 6,70 kW värmeeffekt.

FLOORSWING

Stilren design för varmare golv.
Upp till 6,20 kW värmeeffekt.

Trippel

Tre innedelar värmer tre våningar samtidigt. 10,40 kW värmeeffekt.

DUO

 2 innedelar och 1 utedel ger
optimal spridning i hela huset.

Detta ingår vid köp av luftvärmepump

Värmepumpstak

 
Taket är ett mycket bra skydd till utedelen. Vårt bistra Nordiska klimat utsätter värmepumpen för stora påfrestningar. Taket förlänger värmepumpens totala livslängd och ökar dess prestanda genom att det bl.a. skyddar utedelen mot väta, snö, smuts och löv. En skyddad utedel presterar helt klart bättre och kan öka din energibesparing med över 1000 kWh per år.

Med sin smäckra design ger taket också ett trevligt utseende och är en riktigt bra skydd för din värmepump.

Värmeisolering

Ventilerna i en värmepump är en svag länk när det är kallt ute och ger en värmeförlust. Den patenterade värmeisoleringen
isolerar värmeventilen och reducerar värmeförlusten. Mätningar visar att den, en kall vinterdag, kan öka värmen inomhus med över en grad. Sett över en hel säsong blir det många procents bättre energieffektivitet.

Rörskydd

Rörskyddet skyddar den delen av rören som går från utedel till vägg. Rören blir över tid mycket slitna av fåglar som hackar på rören. Strumpan är gjord i ett mycket slitstarkt material och skyddar effektivt rören. Dessutom har den en isolerande funktion för värmen som flyttas i rören.

Den rent estetiska effekten är inte heller att förringa.

X-Scent

X-Scent är en liten doftampull som sprider en subtil och behaglig doft via luften från innedelen. X-Scent kan fästas på luftintaget på innedelens ovansida eller, om man vill ha en kraftigare doftspridning, vid utblåset (se bilder).

Doftrefiller samt andra dofter kan kommer kunna köpas här på sverigepumpen.se.

Premium-X

Premium-X är ett kombinerat aktivt kol- och microfilter som absorberar gaser, lukter, virus, bakterier, allergener och andra oönskade partiklar som befinner sig i luften. Filtret aktiveras och är redo att användas så fort den lufttäta förpackningen öppnas. Förväntad livslängd är 3 månader och nya filter kommer kunna beställas här på sverigepumpen.se.

Filtret är egenutvecklat och passar i alla typer av innedelar från Sverigepumpen.

Garanti & försäkring

Förutom produktgarantin så medföljer även en extra försäkring som totalt ger dig 5 års trygghet. Man kan också utöka skyddet genom att köpa till fler år. Totalt kan du få upp till 14 års trygghet. Förutom oförutsedda fel på värmepumpen så skyddar försäkringen även mot åska i fem år.

Det kallar vi trygghet!

Ett bra inomhusklimat kräver en effektiv och energisnål uppvärmnings metod. Vårt hjärta klappar hårt för värmepumpar. En värmepump är en fantastisk uppvärmningskälla som inte bara bidrar till ett varmt och skönt inomhusklimat utan också hjälper till att förbättra miljön genom att den nyttjar den värmeenergi som finns naturligt i utomhusluften och minskar behovet av andra, mindre miljövänliga uppvärmningsmetoder. En värmepump är en energisnål uppvärmningsmetod som sparar både på miljön och dina pengar.

En luft/luftvärmepump ger dessutom bättre luft inomhus genom att det sitter filter i inomhusdelen. Den uppvärmda luften passerar filtren innan den blåses ut så att den varma luft du får inte bara är uppvärmd utan också renad från skadliga partiklar. Luftflödet som uppstår med en luft/luftvärmepump inomhus bidrar också till att skapa ett bättre klimat inomhus där luften cirkulerar istället för att stå still.

Vi har valt ut de allra bästa luft/luftvärmepumparna på marknaden och gjort dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vissa modeller har vi en skyddat med en extra beläggning på kondensorn så att den ska tåla väder och vind bättre och samtliga modeller har vi utrustat med “sparmössan”, ett genialiskt gummiskydd som sätts på för att förhindra onödig värmeförlust på utedelen.

Här kan du läsa om våra olika luft/luft-värmepumpar. Vi har idag värmepumpar från Panasonic och LG som vi har kvalitetstestat och förbättrat för att ge dem stämpeln Sverigepumpen.

Minst lika viktigt som det är att välja rätt värmepump är det att välja rätt installatör av din värmepump. Vi jobbar ständigt med att certifiera och utbilda våra installatörer för att du som konsument ska känna dig trygg och veta att den du anlitar gör ett bra jobb. Sverigepumpsexperterna är ett nätverk av de allra bästa installatörerna på marknaden och de är vi extra stolta över.

Alla våra återförsäljare gör alltid ett kostnadsfritt hembesök innan de lämnar lösningsförslag till dig. Alla hus har olika förutsättningar och alla boende har olika behov. Därför ingår det i Sverigepumpen alltid ett kostnadsfritt hembesök där installatören gör en analys för att kunna ge ett förslag på lösning som passar just dig bäst.

Kontakta oss idag så sätter vi dig i kontakt med en skicklig återförsäljare som kan hjälpa dig.

Vill du ha gratis rådgivning?

VÄRMEPUMPAR FÖR ALLA HUS OCH HEM