fbpx Wildcard SSL Certificates

Hitta den bästa luftvärmepumpen för dig med installation

Här hittar du alla våra luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar Superslim

superior

Vår kraftfullaste värmepump någonsin med upp till 9,20 kW värmeeffekt.

Luftvärmepumpar Super X

SUPER Z

Senaste modellen med förbättrade värden, BlueFin, nanoe-X och inbyggt wifi.
Upp till 7,90 kW värmeeffekt.

Luftvärmepumpar Prima Y

Prima Y

En populär värmepump för både villan och fritidshuset med upp till 8,30 kW värmeeffekt.

Luftvärmepumpar Superslim

superslim

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till
7,65 kW värmeeffekt.

Luftvärmepumpar Primo

ANIMAIR DELTA

Pålitlig värmepump som ger energismart uppvärmning och kylning till ett rimligt pris.

Luftvärmepumpar Primo

PRIMO Z

Luft värmepump för
fritidshuset eller den lilla villan. Med wifi-styrning och under-hållsvärme.

Luftvärmepumpar Primo

PRIMO

Populär värmepump för
fritidshuset eller den mindre villan. Upp till 6,70 kW värmeeffekt.

Luftvärmepumpar Animair Alpha

ANIMAIR ALPHA

Integsmodell i smidigt format med luftrening. Kraftfull som luftkonditionering.
WiFi finns som tillval.

Floorswing

FLOORSWING

Stilren design för varmare golv.
Upp till 6,20 kW värmeeffekt.

Trippel

Trippel

Tre innedelar värmer tre våningar samtidigt.
10,40 kW värmeeffekt.

Duo

DUO

2 innedelar och 1 utedel ger
optimal spridning i hela huset.

Tillbehör som ingår vid installation av Sverigepumpens luftvärmepump

Värmepumpstak

Skydda din utomhusdel med hjälp av ett värmepumpstak. Vårat nordiska klimat utsätter luftvärmepumpar för stora påfrestningar. Taket förlänger livslängden på luftvärmepumpar och ökar prestandan genom att det skyddar utedelen mot snö, väta, smuts och löv. Luftvärmepumpar som har skyddad utedel presterar bättre och kan öka energibesparingen per år med över 1000 kWh.

Värmeisolering

Ventilerna som finns i en värmepump påverkas när det är kallt ute och det finns risk för värmeförlust. Den patenterade värmeisoleringen isolerar värmeventilen samt reducerar värmeförlusten. En kall vinterdag kan värmeisoleringen öka värmen inomhus med över en grad.

Rörskydd

Placera rörskyddet mellan utedelen och väggen för att undvika slitna rör och fåglar som hackar på rören. Rörskyddet är tillverkad i mycket slitstarkt material som effektivt skyddar rören. Rörskyddet har även en isolerande funktion för värmen som förflyttas i rören.

Pumprent

Pumprent är ett medel som du själv kan spraya på din innedel och rengöra med den medföljande trasan. En rengjord innedel håller längre och presterar bättre.

Premium-X

Premium-X luftfilter är ett kombinerat kol-och microfilter som absorberar lukter, gaser, bakterier, virus, allergener och liknande partiklar som finns i luften. När du öppnar den lufttäta förpackningen aktiveras filtret och kan användas omgående. Premium-X luftfilter har en förväntad livslängd på 3 månader.
Filtret passar alla typer av innerdelar från Sverigepumpen.

Garanti & försäkring

Förutom produktgarantin så medföljer även en extra försäkring som totalt ger dig 5 års trygghet. Man kan också utöka skyddet genom att köpa till fler år. Totalt kan du få upp till 16 års trygghet. Förutom oförutsedda fel på värmepumpen så skyddar försäkringen även mot åska i fem år.

Det kallar vi trygghet!

Allmänt om luft luft värmepumpar

Sverige är känt för sina långa och kalla vintrar, en effektiv uppvärmning är därför en nödvändighet för att göra vintermånaderna mer uthärdliga, inte minst om man ser till uppvärmningskostnaden. Många är vi i Sverige som förlitar oss på luftvärmepumpar. Dessa effektiva och intelligenta apparater är ett av de mest kostnadseffektiva och miljövänliga sätten att hålla temperaturen behaglig inomhus under vintern och sommaren.
Under den kalla vintern är det viktigt att ha en pålitlig värmekälla som kan leverera den nödvändiga värmen för att hålla våra hem varma och bekväma. Luftvärmepumpar är utformade för att göra precis detta. De fungerar genom att utvinna värmen som finns i luften utomhus, även när det är kallt. Något som är särskilt viktigt här i Sverige där vintern kan vara särskilt sträng.

En av de stora fördelarna med en luft-luftvärmepump är deras förmåga att fungera både som värmesystem och kylsystem. Detta gör dem användbara året runt. Under sommaren kan de vända processen och kyla ner inomhusutrymmet genom att istället avlägsna överskottsvärme och släppa ut den i luften utomhus. Detta är särskilt välkommet under de varma sommarmånaderna i Sverige när temperaturerna kan stiga betydligt.
Luftvärmepumpar är också kända för sin effektivitet. De använder betydligt mindre energi jämfört med traditionella uppvärmningssystem som eldning eller direktverkande elvärme. Denna energieffektivitet är inte bara bra för plånboken utan också för miljön. Minskad energiförbrukning innebär minskade koldioxidutsläpp och ett lägre ekologiskt fotavtryck.

En annan fördel med luftvärmepumpar är deras kapacitet att anpassa sig efter det aktuella väderförhållandet. De kan öka eller minska sin uppvärmnings- eller kylkapacitet beroende på behovet. Detta innebär att de alltid kan bibehålla en konstant och bekväm temperatur i hemmet, oavsett om det är mitt i vintern eller sommaren.
En viktig faktor att överväga när man installerar en luftvärmepump är placeringen. För att fungera effektivt bör de installeras på en plats där de kan dra in tillräckligt med luft utomhus och att luften sprids på ett tillfredställande sätt. Det är också viktigt att se till att de regelbundet underhålls för att säkerställa att de fungerar korrekt och behåller sin effektivitet.

Sammanfattningsvis är en luft luftvärmepump en utmärkt lösning för uppvärmning och kylning i Sverige. Förmågan att utnyttja luftens naturliga värme gör den särskilt lämplig att hantera de olika temperaturvariationerna som landet kan uppleva över ett helt år. Dessutom är deras energieffektivitet och miljövänlighet ytterligare skäl att överväga dem som ett alternativ för att hålla ditt hem bekvämt året runt. Med rätt placering och regelbundet underhåll kan en luftvärmepump vara en pålitlig partner för att möta framtidens klimatutmaningar, sänka dina uppvärmningskostnader och skapa en behaglig inomhusmiljö.

Varför installera luftvärmepumpar?

Det finns flera olika typer av luftvärmepumpar som kan användas för att ge primär värme eller stödvärme i hus med direktverkande el, vedpanna, oljepanna, fjärrvärme eller annan typ av uppvärmningskälla. En luftvärmepump kan under sommarmånaderna även användas som luftkonditionering. Flera olika aspekter är viktiga att undersöka när du tittar på värmepumpar, som planlösningen, storleken på utrymmet som ska värmas och behovet hos dem som bor där. Faktorer som var i landet värmepumpen ska installeras och husets egenskaper påverkar även vilken värmepump som är det bästa lösningen. Detta är bara några anledningar till varför det är så viktigt med ett hembesök innan köp.

Den vanligaste anledningen till att skaffa en luftvärmepump är att minska elförbrukningen. Elräkningen blir mindre och en kostnad för värmepumpen har vanligtvis återbetalt sig inom några år. Uppvärmningen står för en stor del av en familjs elförbrukning, cirka 40-60 %, och med en värmepump kan du minska denna kostnad. Förutsättningen för att göra dessa besparingar är dock att värmepumpen är korrekt installerad och att den lösning du valt är rätt för din typ av bostad.

Fördelar med luft värmepumpar

Ett utmärkt inomhusklimat behöver en uppvärmningsmetod som är energisnål och effektiv. Våra hjärtan på Sverigepumpen klappar extra hårt för luft/vattenvärmepumpar och luftvärmepumpar. Luftvärmepumpar är en perfekt uppvärmningskälla som bidrar till ett behaglig och varmt inomhusklimat samtidigt som den bidrar till en förbättrad miljö. Luftvärmepumpar förbättrar miljön eftersom de utnyttjar värmeenergin som naturligt produceras i utomhusluften. Genom denna process minskar man behovet av andra uppvärmningsmetoder som inte är lika miljövänliga.  Luftvärmepumpar är den perfekta uppvärmningsmetoden då den sparar på både dina pengar och miljön samtidigt som den är energisnål.

En luftvärmepump skapar ett bättre inomhusklimat med hjälp av ett luftreningsfilter som placeras i innedelen. Luftvärmepumpen fungerar genom att den uppvärmda luften passerar luftreningsfiltret innan luften sedan blåses ut. Luften som kommer ut är både uppvärmd samt renad från skadliga partiklar. Luftflödet från luftvärmepumpen leder till att inomhusklimatet blir bättre då luften i ditt hushåll cirkulerar och sprids.

Vill du ha gratis rådgivning?

Vad kostar en luftvärmepump?

Vi på Sverigepumpen har valt att inte direkt sälja våra produkter till konsumenter. Istället samarbetar vi med återförsäljare över hela Sverige för att kunna betjäna dig oavsett var du befinner dig. Det är våra återförsäljare som tar fram en individuell offert baserat på dina specifika behov och byggnadens förutsättningar. Vi säljer alltid våra Sverigepumpar med inkluderad installation för att säkerställa att du som kund får tillgång till trygga garantier och försäkringar från oss.

Priset kan variera något beroende på din geografiska plats, vilken pumpmodell som är mest lämplig för dina behov och hur omfattande installationen behöver vara i ditt hem. När vår auktoriserade återförsäljare har genomfört en noggrann analys av ditt hushåll kommer du att erhålla en konkret och fullständig prisuppskattning för din Sverigepump.

Genom denna metod kan du vara trygg med att du får en fördelaktig affär och att du investerar i den bästa möjliga lösningen för ditt hem och dina specifika behov.

Hur fungerar en luft-luftvärmepump?

Luftvärmepumpar utnyttjar den energi som finns naturligt lagrad i luften, marken/underjorden eller sjöar och omvandlar den till värme. Värmepumpar använder sig av gas (köldmedium) i ett slutet system. Genom att ändra trycket med hjälp av en kompressor, ändrar man också köldmediets egenskaper och kokpunkt och kan således skapa värme. För att denna process ska kunna genomföras behöver vi ha fyra viktiga komponenter: förångare, kompressor, kondensor och expansionsventil.

Vilken luft luftvärmepump ska jag välja?

Våra luftvärmepumpar har kvalitetstestats och förbättrats för att ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vissa av våra modeller är skyddade med en extra beläggning som placeras på kondensorn för att pumpen ska tåla väder och vind bättre. Alla våra modeller är utrustade med “sparmössan”, ett genialiskt gummiskydd som placeras på utedelen för att förhindra onödig värmeförlust.

Trygg installation av luftvärmepumpar

När det är dags för dig att investera i en luft luft värmepump är det flera olika faktorer som är viktiga att tänka på, som bland annat val av pump samt vilken installatör som installerar din nya luftvärmepump. Vi på Sverigepumpen tycker detta är extra viktigt och arbetar ständigt med att utbilda och certifiera installatörer. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du väljer att installera en luftvärmepump från oss på Sverigepumpen. Sverigepumpsexperterna är ett nätverk av de allra bästa installatörerna på marknaden och de är vi på Sverigepumpen extra stolta över.

Alla våra återförsäljare gör alltid ett kostnadsfritt hembesök innan de lämnar lösningsförslag till dig. Alla hus har olika förutsättningar och alla boende har olika behov. Därför ingår det i Sverigepumpen alltid ett kostnadsfritt hembesök där installatören gör en analys för att kunna ge ett förslag på lösning som passar just dig bäst.

Offert luftvärmepumpar

Det är alltid vår installatör som lämnar en komplett offert på pump med installation utifrån dina önskemål och förutsättningar. Under det kostnadsfria hembesöket går ni igenom hur en eventuell installation skulle se ut, vilka modeller av luftvärmepumpar som skulle passa ert ändamål, samt vilken placering innedel respektive utedel ska ha för bästa effekt och lönsamhet. Fel placering av innedel kan påverka hela luftvärmepumpens effekt, fel placering kan innebära att luftvärmepumpen inte kan använda hela din kapacitet och kommer därmed inte att leverera den värme eller kyla som förväntas. Därför rekommenderar vi alltid att man bokar in ett kostnadsfritt hembesök innan man installerar en luftvärmepump, då minimerar man risken för att installera fel värmepump samt placera värmepumpens innedel och utedel fel.

Kontakta oss idag så sätter vi dig i kontakt med en skicklig återförsäljare som kan hjälpa dig att välja och installera din pump.