fbpx Wildcard SSL Certificates

LUFTVÄRMEPUMPAR

 

 

 

 

Här hittar du alla våra luftvärmepumpar

superior

Vår kraftfullaste värmepump någonsin med upp till 9,20 kW värmeeffekt.

SUPER X

Storsäljaren – Nu ännu bättre, inbyggt wifi. Upp till 7,83 kW värmeeffekt.

SUPER X Black

Sverigepumpen Super X i en elegant, matt, grafitgrå färg. Perfekt i ett rum med
mörka väggar.

Prima Y

En populär värmepump för både villan och fritidshuset med upp till 8,30 kW värmeeffekt.

superslim

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till
7,65 kW värmeeffekt.

PRIMO

Populär värmepump för
fritidshuset eller den mindre villan. Upp till 6,70 kW värmeeffekt.

ANIMAIR ALPHA

Integsmodell i smidigt format med luftrening. Kraftfull som luftkonditionering. WiFi finns som tillval.

FLOORSWING

Stilren design för varmare golv.
Upp till 6,20 kW värmeeffekt.

Trippel

Tre innedelar värmer tre våningar samtidigt.
10,40 kW värmeeffekt.

DUO

2 innedelar och 1 utedel ger
optimal spridning i hela huset.

Tillbehör som ingår vid installation av Sverigepumpens luftvärmepumpar

Värmepumpstak

Skydda din utomhusdel med hjälp av ett värmepumpstak. Vårat nordiska klimat utsätter luftvärmepumpar för stora påfrestningar. Taket förlänger livslängden på luftvärmepumpar och ökar prestandan genom att det skyddar utedelen mot snö, väta, smuts och löv. Luftvärmepumpar som har skyddad utedel presterar bättre och kan öka energibesparingen per år med över 1000 kWh.

Värmeisolering

Ventilerna som finns i en värmepump påverkas när det är kallt ute och det finns risk för värmeförlust. Den patenterade värmeisoleringen isolerar värmeventilen samt reducerar värmeförlusten. En kall vinterdag kan värmeisoleringen öka värmen inomhus med över en grad.

Rörskydd

Placera rörskyddet mellan utedelen och väggen för att undvika slitna rör och fåglar som hackar på rören. Rörskyddet är tillverkad i mycket slitstarkt material som effektivt skyddar rören. Rörskyddet har även en isolerande funktion för värmen som förflyttas i rören.

Pumprent

Pumprent är ett medel som du själv kan spraya på din innedel och rengöra med den medföljande trasan. En rengjord innedel håller längre och presterar bättre.

Premium-X

Premium-X luftfilter är ett kombinerat kol-och microfilter som absorberar lukter, gaser, bakterier, virus, allergener och liknande partiklar som finns i luften. När du öppnar den lufttäta förpackningen aktiveras filtret och kan användas omgående. Premium-X luftfilter har en förväntad livslängd på 3 månader.
Filtret passar alla typer av innerdelar från Sverigepumpen.

Garanti & försäkring

Förutom produktgarantin så medföljer även en extra försäkring som totalt ger dig 5 års trygghet. Man kan också utöka skyddet genom att köpa till fler år. Totalt kan du få upp till 16 års trygghet. Förutom oförutsedda fel på värmepumpen så skyddar försäkringen även mot åska i fem år.

Det kallar vi trygghet!

Varför installera en luftvärmepump?

Det finns flera olika typer av värmepumpar som kan användas för att ge primär värme eller stödvärme i hus med direktverkande el, vedpanna, oljepanna, fjärrvärme eller annan typ av uppvärmningskälla. En luftvärmepump kan under sommarmånaderna även användas som luftkonditionering. Flera olika aspekter är viktiga att undersöka när du tittar på värmepumpar, som planlösningen, storleken på utrymmet som ska värmas och behovet hos dem som bor där. Faktorer som var i landet värmepumpen ska installeras och husets egenskaper påverkar även vilken värmepump som är det bästa lösningen. Detta är bara några anledningar till varför det är så viktigt med ett hembesök innan köp.

Den vanligaste anledningen till att skaffa en värmepump är att minska elförbrukningen. Elräkningen blir mindre och en kostnad för värmepumpen har vanligtvis återbetalt sig inom några år. Uppvärmningen står för en stor del av en familjs elförbrukning, cirka 40-60 %, och med en värmepump kan du minska denna kostnad. Förutsättningen för att göra dessa besparingar är dock att värmepumpen är korrekt installerad och att den lösning du valt är rätt för din typ av bostad.

Fördelar med luftvärmepumpar

Ett bra inomhusklimat kräver en uppvärmningsmetod som är effektiv och energisnål. Vårt hjärta klappar extra hårt för luftvärmepumpar. Det är en fantastisk uppvärmningskälla som inte bara bidrar till ett varmt och skönt inomhusklimat utan även hjälper till att förbättra miljön. Den förbättrar miljön genom att den nyttjar den värmeenergi som redan finns naturligt i utomhusluften och därmed minskar behovet av andra, mindre miljövänliga uppvärmningsmetoder. Det är en uppvärmningsmetod som är energisnål samtidigt som den sparar både på miljön och dina pengar.

Luftvärmepumpar skapar bättre luft inomhus med hjälp av ett luftfilter som placeras i inomhusdelen. Den uppvärmda luften passerar filtret innan den blåses ut så att den varma luften som skapats inte bara är uppvärmd utan även renad från skadliga partiklar. Luftflödet som skapas med luftvärmepumpar inomhus bidrar även till ett bättre inomhusklimat där luften får en möjlighet att cirkulera istället för att stå stilla.

Hur fungerar luftvärmepumpar?

En värmepump utnyttjar den energi som finns naturligt lagrad i luften, marken/underjorden eller sjöar och omvandlar den till värme. Värmepumpar använder sig av gas (köldmedium) i ett slutet system. Genom att ändra trycket med hjälp av en kompressor, ändrar man också köldmediets egenskaper och kokpunkt och kan således skapa värme. För att denna process ska kunna genomföras behöver vi ha fyra viktiga komponenter: förångare, kompressor, kondensor och expansionsventil.

Investera i luftvärmepumpar

Våra luftvärmepumpar har kvalitetstestat och förbättrat för att ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vissa av våra modeller är skyddade med en extra beläggning som placerats på kondensorn för att pumpen ska tåla väder och vind bättre. Alla våra modeller är utrustade med “sparmössan”, ett genialiskt gummiskydd som placeras på utedelen för att förhindra onödig värmeförlust.

När du ska investera i luftvärmepumpar är det viktigt att välja rätt pump men också välja rätt installatör som installerar din pump. Vi på Sverigepumpen jobbar ständigt med att certifiera och utbilda våra installatörer för att du som konsument ska känna dig trygg och veta att den du anlitar gör ett bra jobb. Sverigepumpsexperterna är ett nätverk av de allra bästa installatörerna på marknaden och de är vi på Sverigepumpen extra stolta över.

Alla våra återförsäljare gör alltid ett kostnadsfritt hembesök innan de lämnar lösningsförslag till dig. Alla hus har olika förutsättningar och alla boende har olika behov. Därför ingår det i Sverigepumpen alltid ett kostnadsfritt hembesök där installatören gör en analys för att kunna ge ett förslag på lösning som passar just dig bäst.

Kontakta oss idag så sätter vi dig i kontakt med en skicklig återförsäljare som kan hjälpa dig att välja och installera din pump.

Vill du ha gratis rådgivning?