fbpx Wildcard SSL Certificates

LUFT VATTEN VÄRMEPUMP

 

 

Våra luft vatten värmepumpar

luft vatten värmepump komplett

KOMPLETT

Vår kraftfullaste luft vatten värmepump någonsin med upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

luft vatten värmepump kompakt

KOMPAKT

Storsäljaren – Ny design, inbyggd wifi och bättre prestanda. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

luft vatten värmepump block

BLOCK

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

Hur fungerar en luft vatten värmepump?

En luft vatten värmepump använder sig av solenergi lagrad i uteluften som omvandlas till värme i ditt hem. Luft vatten värmepumpen placeras på utsidan av din bostad. För att den ska fungera optimalt måste storleken vara perfekt anpassad till storleken på ditt hus och att den är anpassad efter dina personliga behov.

Sverigepumpens luft vatten värmepumpar fungerar på egen hand ner till minus 20 grader. Skulle det bli kallare än så tar den hjälp av en elpatron. Detta är något som främst du i norra delarna av landet bör vara medveten om då större delen av övriga Sverige inte upplever så låga temperaturer. I alla fall inte speciellt ofta.

Sänk dina värmekostnader

En fördel med en luft vatten värmepump är att den är billigare att installera i jämförelse med bergsvärme. Men den är numera lika effektiv som bergvärme. Luft vatten värmepumpen använder som vi redan nämnt, uteluften för att utvinna värme och inga dyra borrhål i marken krävs. Du har också möjligheten att sänka sina värmekostnader med upp till 80 %. Med en optimerad luft vatten värmepump blir målet att energiförbrukningen ska vara så låg som möjligt i under hela året.

För att du ska kunna spara så mycket energi som möjligt är det viktigt att installationen genomförs på ett korrekt sätt. Innan själva installationen måste man undersöka förutsättningarna där du bor och hur det ser ut i din bostad. Därför brukar man börja med en första konsultation innan installationen.

Fördelar med en luft vatten värmepump

En av de fördelar som gärna lyfts fram när man pratar om en luft vatten värmepump är att den fungerar både vid plus/minusgrader. Som vi redan nämnt fungerar den ner till minus 20 grader på egen hand. Detta är faktiskt rätt unikt och är möjligt tack vare Panasonics T-CAP-teknik.

Eftersom en luft vatten värmepump kommer i flera olika storlekar klarar den normalt sett att värma upp hela ditt hus utan hjälp av andra värmekällor. Detta inkluderar även behovet av varmvatten för hela familjen. Det är också ett extra bra alternativ för dig som bor i ett område där det inte är möjligt att skaffa bergvärme.

T-CAP 

Enkelt förklarat är T-CAP en unik tekonologi som gör att luft vatten värmepumpen bibehåller sin maxkapacitet ända ner till -20 grader.

Det naturliga är annars, när värmen sjunker utomhus, att pumpen tappar effekt ju kallare det blir. Så är också fallet med de flesta andra luft vatten värmepumpar på marknaden.

T-CAP gör att du kan känna dig trygg att luft vatten värmepumpen klarar att leverera tillräcklig värmeeffekt utan hjälp av elpatronen även när det är riktigt kallt ute. Detta ger dig en lägre energikostnad och du slipper överdimensionera luft vatten värmepumpen.

Sverigepumpens luft vatten värmepumpar,  Komplett, Kompakt & Block går alla att få i T-Cap-utförande

Varför är en luft vatten värmepump så effektiv?

En luft vatten värmepump kan sänka uppvärmingskostnaden kraftigt för ett hushåll.
Tekniken som en luft vatten värmepump använder sig av är beprövad och konstaterat effektiv. Den är i grunden samma som en luftvärmepumpar, skillnaden ligger i att luft vatten värmepumpen värmer upp vatten istället för luft och pumpar runt det vattnet i husets befintliga radiatorledningar till radiatorerna (eller vattenburen golvvärme). Den utvunna värmen kan via radiatorerna enklare nå husets all vinklar och vrår jämfört med den uppvärmda luften från en luftvärmepump som utan extra ventilationshjälp måste försöka ta sig runt i huset. Vatten har dessutom 36 ggr högre värmeledningsförmåga jämfört med luft.

Det är alltid svårt att svara på hur mycket just ditt hushåll kan spara på att skaffa en luft vatten värmepump. Viktigt är att värmepumpen är optimerad för för ditt hus och din golvyta.  Du kan dock känna dig trygg i att det är ett hållbart och pålitligt system.

En luft vatten värmepump fungerar som en luftvärmepump, värmepumpen tar värmeenergi från utomhusluften. Det som skiljer sig mellan en luft vatten värmepump och en luftvärmepump är att en luft vatten värmepump inte har en inomhusdel, pumpen kopplas på hushållets vattenburna system istället. Detta innebär att redan befintliga vattenburna radiatorer kan besvaras och användas. En luft vatten värmepump kan kompletteras med fläktkonvektorer för att kunna sprida värmen för större ytor men kan även användas för att generera kyla under varma sommardagar.

Vi har tre olika varianter av luft vatten värmepumpar:

Sverigepumpen Komplett som har en inbyggd varmvattenberedare

Sverigepumpen Kompakt som kopplas mot den befintliga ackumulatortanken eller vedpannan.

Sverigepumpen Block som är en värmepump utan innedel. Sverigepumpen Block kopplas på det vattenburna systemet via värmepumpens utedel.

Alla våra luft vatten värmepumpar är noggrant utvalda och kvalitetstestade innan vi gett dem stämpeln Sverigepumpen. Sverigepumpen är noggrant utvalda produkter från de bästa tillverkarna på marknaden. Vi tar de redan bra produkterna och gör dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vi har jobbat med värmepumpar sedan 1989 och har den bästa kunskapen på marknaden om hur en värmepump bäst ska vara utformad för att klara våra nordiska förhållanden.

Vill du ha gratis rådgivning?

Tillbehör till din luft vatten värmepump

När du köper en luft vatten värmepump från Sverigepumpen medföljer alltid olika tillbehör som hjälper dig värmepumpen att öka prestandan samt förlänga livslängden. Det som ingår när du köper en luft vatten värmepump från Sverigepumpen är ett värmepumpstak som placeras på värmepumpens utedel samt ett magnetitfilter som skyddar värmepumpen mot metaller och smuts som kan förekomma i vattnet.