LUFT/VATTENVÄRMEPUMPAR

Vi har valt ut de bästa luft/vattenvärmepumparna på marknaden, adderat tillbehör och garantier och gjort dem ännu bättre, för att kunna ge dessa värmepumpar stämpeln Sverigepumpen.

 

 

 

 

Med Sverigepumpen får du alltid tillbehör på köpet som förlänger livslängden på värmepumpen och ökar dess prestanda. Vid köp av luft/vattenvärmepump får du ett fint skräddarsytt tak på utedelen och ett magnetitfilter som skyddar pumpen mot smuts och metaller som kan finnas i vattnet.

HemLuft-Vattenvärmepumpar

KOMPLETT

Vår kraftfullaste värmepump någonsin med upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

KOMPAKT

Storsäljaren – Ny design, inbyggd wifi och bättre prestanda. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

BLOCK

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

T-CAP

Enkelt förklarat är T-CAP en unik teknologi som gör att värmepumpen bibehåller sin maxkapacitet ända ner till -20 grader. Det naturliga är annars, när värmen sjunker utomhus, att pumpen tappar effekt ju kallare det blir. Så är också fallet med de flesta andra värmepumpar på marknaden.

En luft/vattenvärmepump med T-CAP gör att du kan känna dig trygg att värmepumpen klarar att leverera tillräcklig värmeeffekt utan hjälp av elpatronen även när det är riktigt kallt ute. Detta ger dig en lägre energikostnad och du slipper överdimensionera värmepumpen.

Sverigepumpen Komplett, Kompakt & Block går alla att få i T-Cap-utförande

En luft/vattenvärmepump tar på samma sätt som en luft/luftvärmepump värmeenergi från utomhusluften. Skillnaden är att en luft/vattenvärmepump inte har någon inomhusdel som blåser ut luft utan kopplas på husets vattenburna system. Det betyder att befintliga vätskeburna radiatorer kan vara kvar och användas.

Vi har tre olika typer av luft/vatten-värmepumpar:

All-in-one med inbyggd varmvattenberedare.
Hydrobox som kan kopplas till exempelvis befintlig ackumulatortank, vedpanna etc.
Monoblock, en värmepump utan innedel som kopplas direkt på vattenburna system via utedelen.

En luft/vattenvärmepump kan med fördel kompletteras med fläktkonvektorer som hjälper till att sprida värmen över större utrymme. Har huset tidigare haft exempelvis en oljepanna i källaren är det en god idé att sätta in fläktkonvektorer i källaren för uppvärmning och för att förbättra inomhusklimatet.

 

Även luft/vattenvärmepumpar kan användas till att skapa kyla under sommarhalvåret genom att systemet kompletteras med fläktkonvektorer som då fördelar kylan inomhus. Alla våra luft/vatten-värmepumpar är noggrant utvalda och kvalitetstestade innan vi gett dem stämpeln Sverigepumpen. Sverigepumpen är noggrant utvalda produkter från de bästa tillverkarna på marknaden. Vi tar de redan bra produkterna och gör dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vi har jobbat med värmepumpar sedan 1989 och har den bästa kunskapen på marknaden om hur en värmepump bäst ska vara utformad för att klara våra nordiska förhållanden.

Vill du ha gratis rådgivning?

VÄRMEPUMPAR FÖR ALLA HUS OCH HEM