fbpx Wildcard SSL Certificates

LUFT VATTEN VÄRMEPUMPAR

Vi har valt ut de bästa luft/vattenvärmepumparna på marknaden, adderat tillbehör och garantier och gjort dem ännu bättre, för att kunna ge dessa värmepumpar stämpeln Sverigepumpen.

 

 

 

 

Med Sverigepumpen får du alltid tillbehör på köpet som förlänger livslängden på värmepumpen och ökar dess prestanda. Vid köp av luft/vattenvärmepump får du ett fint skräddarsytt tak på utedelen och ett magnetitfilter som skyddar pumpen mot smuts och metaller som kan finnas i vattnet.

Vill du bli kontaktad av oss för offert på en eller flera produkter?

KOMPLETT

Vår kraftfullaste värmepump någonsin med upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

KOMPAKT

Storsäljaren – Ny design, inbyggd wifi och bättre prestanda. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

BLOCK

Den perfekta utbytespumpen, endast 249 mm hög. Upp till 16 kW värmeeffekt, T-CAP.

Hur fungerar en luft/vattenvärmepump och varför är den så effektiv?

luft/En luft/vattenvärmepump använder sig av solenergi lagrad i uteluften som omvandlas till värme i ditt hem. Luft vatten värmepumppumpen placeras på utsidan av din bostad.. För att den ska fungera optimalt måste storleken vara perfekt anpassad till storleken på ditt hus och att den är anpassad efter dina personliga behov.

Sverigepumpens luft/vattenvärmepumpar fungerar på egen hand ner till minus 20 grader. Skulle det bli kallare än så tar den hjälp av en elpatron. Detta är något som främst du i norra delarna av landet bör vara medveten om då större delen av övriga Sverige inte upplever så låga temperaturer. I alla fall inte speciellt ofta.

Sänk dina värmekostnader

En fördel med en luft/vattenvärmepump är att den är billigare att installera i jämförelse med bergsvärme. Men den är numera lika effektiv som bergvärme. Luft vatten värmepumpen använder som vi redan nämnt, uteluften för att utvinna värme och inga dyra borrhål i marken krävs. Du har också möjligheten att sänka sina värmekostnader med upp till 80 %. Med en optimerad luft vatten värmepump blir målet att energiförbrukningen ska vara så låg som möjligt i under hela året.

För att du ska kunna spara så mycket energi som möjligt är det viktigt att installationen genomförs på ett korrekt sätt. Innan själva installationen måste man undersöka förutsättningarna där du bor och hur det ser ut i din bostad. Därför brukar man börja med en första konsultation innan installationen.

Fördelar med en luft/vattenvärmepump

En av de fördelar som gärna lyfts fram när man pratar om en luft vatten värmepump är att den fungerar både vid plus/minusgrader. Som vi redan nämnt fungerar den ner till minus 20 grader på egen hand. Detta är faktiskt rätt unikt och är möjligt tack vare Panasonics T-CAP-teknik.

Eftersom en luft/vattenvärmepump kommer i flera olika storlekar klarar den normalt sett att värma upp hela ditt hus utan hjälp av andra värmekällor. Detta inkluderar även behovet av varmvatten för hela familjen. Det är också ett extra bra alternativ för dig som bor i ett område där det inte är möjligt att skaffa bergsvärme.

Varför är en luft/vattenvärmepump så effektiv?

En luft vatten värmepump kan sänka uppvärmingskostnaden kraftigt för ett hushåll.
Tekniken som en luft vatten värmepump använder sig av är beprövad och konstaterat effektiv. Den är i grunden samma som en Luft/luftvärmepump, skillnaden ligger i att luft vatten- värmepumpen värmer upp vatten istället för luft och pumpar runt det vattnet i husets befintliga radiatorledningar till radiatorerna (eller vattenburen golvvärme). Den utvunna värmen kan via radiatorerna enklare nå husets all vinklar och vrår jämfört med den uppvärmda luften från en luftvärmepump som utan extra ventilationshjälp måste försöka ta sig runt i huset. Vatten har dessutom 36 ggr högre värmeledningsförmåga jämfört med luft.

Det är alltid svårt att svara på hur mycket just ditt hushåll kan spara på att skaffa en luft/vattenvärmepump. Viktigt är att värmepumpen är optimerad för för ditt hus och din golvyta.  Du kan dock känna dig trygg i att det är ett hållbart och pålitligt system.

Sammanfattning

En luft/vattenvärmepump är alltså ett värmesystem som omvandlar uteluften till värme och varmvatten i din bostad. Man pratar ofta om det som ett av de bästa värmealternativen för dig som bor i villa. Med en korrekt installation finns det möjlighet att spara upp till 80 % på din årliga förbrukning.

Det viktiga när man ska investera i luft/vattenvärmepump är att den är anpassad för dina behov. Det finns ingen pump som passar alla hushåll utan en installatör måste först komma och se över din bostad. Tack vare T-CAP-teknologin kan flera av Sverigepumpens luft vatten värmepumpar leverera maximal kampacitet ner till -20 grader utan att ta hjälp av elpatronen.

Observera att luft/vatten som uppvärmning i stort sett alltid installeras mot redan existerande vattenburna värmeledningar i huset.

T-CAP

Enkelt förklarat är T-CAP en unik teknologi som gör att värmepumpen bibehåller sin maxkapacitet ända ner till -20 grader. Det naturliga är annars, när värmen sjunker utomhus, att pumpen tappar effekt ju kallare det blir. Så är också fallet med de flesta andra värmepumpar på marknaden.

En luft vatten värmepump med T-CAP gör att du kan känna dig trygg att värmepumpen klarar att leverera tillräcklig värmeeffekt utan hjälp av elpatronen även när det är riktigt kallt ute. Detta ger dig en lägre energikostnad och du slipper överdimensionera värmepumpen.

Sverigepumpen Komplett, Kompakt & Block går alla att få i T-Cap-utförande

En luft vatten värmepump tar på samma sätt som en luft/luftvärmepump värmeenergi från utomhusluften. Skillnaden är att en luft vatten värmepump inte har någon inomhusdel som blåser ut luft utan kopplas på husets vattenburna system. Det betyder att befintliga vätskeburna radiatorer kan vara kvar och användas.

Vi har tre olika typer av luft/vatten-värmepumpar:

All-in-one med inbyggd varmvattenberedare.
Hydrobox som kan kopplas till exempelvis befintlig ackumulatortank, vedpanna etc.
Monoblock, en värmepump utan innedel som kopplas direkt på vattenburna system via utedelen.

En luft vatten värmepump kan med fördel kompletteras med fläktkonvektorer som hjälper till att sprida värmen över större utrymme. Har huset tidigare haft exempelvis en oljepanna i källaren är det en god idé att sätta in fläktkonvektorer i källaren för uppvärmning och för att förbättra inomhusklimatet.

 

Även luft/vattenvärmepumpar kan användas till att skapa kyla under sommarhalvåret genom att systemet kompletteras med fläktkonvektorer som då fördelar kylan inomhus.

Alla våra luft/vattenvärmepumpar är noggrant utvalda och kvalitetstestade innan vi gett dem stämpeln Sverigepumpen. Sverigepumpen är noggrant utvalda produkter från de bästa tillverkarna på marknaden. Vi tar de redan bra produkterna och gör dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vi har jobbat med värmepumpar sedan 1989 och har den bästa kunskapen på marknaden om hur en värmepump bäst ska vara utformad för att klara våra nordiska förhållanden.

Vill du ha gratis rådgivning?

VÄRMEPUMPAR FÖR ALLA HUS OCH HEM