fbpx Wildcard SSL Certificates

Det kalla vädret vi har nu (februari 2021) medför att elpriset under vissa tider på dygnet är upp till fem gånger högre än vanligt. Ett av de mest effektiva sätten för att sänka uppvärmningskostnaden är att investera i en värmepump. Sverigepumpen har värmepumpar för alla typer av hus och hem. För att få en förståelse för hur bra värmepumpen är på att omvandla energin till värme kan man titta på COP-värdet. COP står för Coefficient of Performance, eller som vi säger på svenska, verkningsgrad.  

Vår storsäljande värmepump Super 25 W har ett COP-värde vid -7° C som är 2,53. Det betyder att för varje förbrukad kWh el genererar Super 25 W, 2,53 kWh värmeeffekt. Hur stort COP-värdet är , är helt och hållet beroende på vilken temperatur det är utomhus.

För att förenkla för konsumenten har man därför tagit fram SCOP som betyder Seasonal Coefficient of Performance. SCOP-värdet talar om hur god värmepumpens verkningsgrad är över ett helt år. Ett slags medeltal alltså. Super 25 W har dock ett mycket högt SCOP-värde på 5,2. Mätt över ett helt år kommer luftvärmepumpen i snitt, för varje förbrukad kWh el, ge tillbaka drygt 5 gånger så hög värmeeffekt.
Faktiskt makalöst bra eller hur?

Se och läs mer om alla Sverigepumpens värmepumpar

 

Värmepump Sverigepumpen Super 25 W