fbpx Wildcard SSL Certificates

LUFTVÅRD

Luftvårdsprodukter hjälper dig och ditt hem att uppnå bästa möjliga inomhusklimat.

 

 

 

Alla våra luftvårdsprodukter håller högsta kvalitet och ger dig maximal valuta för pengarna. En luftrenare kan kraftigt förbättra din inomhusluft och tar effektivt bort t.ex pollen på sommaren. Luftavfuktare kan halvera torktiden av din tvätt och helt eliminera fortsatt mikrobiell tillväxt i en fuktig tvättstuga.  

Vill du bli kontaktad av oss för offert på en eller flera produkter?

Varför ska man ha en luftrenare?

Luftrenare – det rätta valet för din hälsa

Inomhusluften är i snitt fem gånger mer förorenad än vad vår utomhusluft är. Det är många partiklar utifrån som letar sig in i våra hem, exempelvis avgaser, pollen och stoft. Genom sättet vi lever skapar vi många föroreningar. Det finns många luftburna partiklar i vår inomhusmiljö och några exempel är:

 • Pollen
 • Avgaser
 • Tobaksrök
 • Mögelsporer från fuktiga miljöer
 • Rökpartiklar från matlagning, levande ljus och braskaminer

Luftrenare är en bra investering för hälsan

Partiklar som de ovannämnda kan göra oss sjuka och vara astma- och allergiframkallande. Partiklarna kan även göra oss trötta, orsaka huvudvärk, ge oss kliande och torra ögon och göra att vi sover sämre. Med en luftrenare i rummet avlägsnas så mycket som 99,7% av de luftburna partiklarna så att du inte behöver påverkas av dem.

Som du märker finns det många fördelar med att ha en luftrenare. En luftrenare är en god investering för din hälsa så att du inte behöver påverkas av de luftburna partiklarna. Luftrenaren är en bra investering för alla och inte bara för de som redan har allergier eller luftvägsproblem.

Så märker du om du har dålig inomhusluft

Det finns några symptom att titta på när det gäller att ta reda på om du har en dålig inomhusluft. De kategorierna du kan titta på är hudproblem, slemhinne-och luftvägsproblem, komfortproblem och allmänna symptom. Känner du igen några av symptomen underlättar det helt klart med att ha en luftrenare.

Hudsymtom kan vara till exempel vara rodnad och torr och irriterad hud med klåda eller eksem. När det kommer till slemhinne- och luftvägsproblem kan symtomen vara torra och irriterade ögon, näsa eller svalg med exempelvis nästäppa, hosta, astma, snuva med mera. Komfortproblem kan vara dålig lukt eller känslan av dåligt syre och att du känner dig innestängd.

Inomhusluften viktigare än vad du tror

När det kommer till allmänna symtom på dålig inomhusluft kan listan göras lång. Koncentrationssvårigheter, trötthet, allmän sjukdomskänsla, huvudvärk och luktöverkänslighet är några exempel. Inomhusluften är viktigare än du kanske tänker på och den påverkar både dig och ditt hem. Ignorera inte ditt inomhusklimat utan ordna enkelt bättre inomhusluft med hjälp av luftrenare.

Vill du slå två flugor i en smäll kan vi verkligen rekommendera den nya och förbättrade värmepumpen, Super W. Den har Panasonics högteknologiska luftrening nanoe-X mark II inbyggd. Du behöver alltså inte komplettera med en fristående luftrenare utan luftreningen sker i värmepumpens innedel.
Sverigepumpen Super W

Varför är det bra med en luftavfuktare?

Har du någonsin funderat på varför du behöver en luftavfuktare? Det finns vissa tecken i ditt hem som du bör vara uppmärksam på. Ett av dem är om du upptäcker svarta fläckar på väggar eller möbler. Då har du troligen mögel i din bostad som bör åtgärdas snarast möjligt. Nu är det kanske inte jättevanligt med så allvarliga tecken på mögel i ett hus men en luftavfuktare kan se till att luften inte blir lika fuktig och förhndra att du får framtida mögelskador i hemmet. Framförallt är mögel inte ovanligt i fuktiga rum så som tvättstugan.

Förutom tvättstugan kan du såklart även använda luftavfuktare i övriga hemmet. Det kan vara ett mycket bra alternativ när det är hög luftfuktighet och du vill ha torrare luft eller om du är rädd för fuktskador som kan uppstå vid hög luftfuktighet. En mindre och portabel luftfuktare kan du flytta runt mellan olika rum beroende på vart behovet finns. De flesta kommer dessutom med timer så du kan ställa in hur länge den ska vara påslagen.

Fuktiga källare

Det är mycket vanligt att det är lite fuktigare nere i en källare, speciellt om det rör sig om ett äldre hus. Om du som har källare känner en konstig lukt är det ett tecken på att luftfuktigheten är för hög och du bör överväga att införskaffa en luftavfuktare. Du kommer snart att märka en förändring åt det positiva hållet. Eftersom många även har sin tvättstuga i källaren kommer det löna sig dubbelt upp att placera en luftavfuktare i just detta utrymme.

Torka tvätten mer effektivt

Husen som byggdes för i tiden är inte alls anpassade till dagens vattenanvändning på samma sätt som moderna hus. Förr i tiden var det vanligt att man hängde tvätten på tork utomhus. Nu tvättar vi betydligt oftare och händer ofta tvätten i samma rum, alltså tvättstugan. Om du bor i ett äldre hus kan ditt ventilationssystem ta mycket stryk om du tvättar ofta. En luftavfuktare ser till att det inte blir för fuktigt i rummet. Sverigepumpen har flera olika luftavfuktare beroende på behov. Kontakta oss så berättar vi mer.

COWAY AP-1220B

 • Testfakta – Bäst i test 2020
 • Intelligent luftrenare
 • 3 stegs-filtrering
 • Normal- & Focus Flow – för bättre luftcirkulation
 • Sleepmode för bättre sömn
 • Luftkvalitetsindikator – realtidsbesked om luftens kvalitet
 • Filter Clean & Change Indicator – talar om när filtrena bör rengöras/bytas
 • Particle Sensor – konstant mätning av luftkvaliteten
 • Rekommenderad bostadsyta – upp till 70 kvm
Coway AP-1220B

Coway AP-1220B är en luftrenare med hög kapacitet och marknadsledande prestanda i en snygg, stilren och kompakt design. Modellen utsågs till Bäst i test då Testfakta genomförde sitt stora europeiska luftrenartest december 2020.  Den har kapacitet att rena luftvolymer upp till 335 m³/timme. Det betyder att den kan omsätta all luft två gånger/timme på en bostadsyta om ca 70 m² med normal takhöjd.
Coway AP-1220B levereras med ett filterset bestående av förfilter, deodorantfilter bestående av aktivt kol i granulatform samt ett supereffektivt HEPA-filter. Med denna filterkombination elimineras 99,5% av alla partiklar ner till 0,3 mikrometer (μm).

COWAY STORM

 • Vår mest kraftfulla och avancerade luftrenare
 • Rekommenderad av Astma & Allergiförbundet
 • Intelligent luftrenare
 • 4 stegs-filtrering
 • Prisbelönt design
 • Smart styrning av luftflöde
 • Luftkvalitetsindikator – upp till 100m²

Coway Storm är den ultimata luftrenaren och speciellt utformad för att ge optimal luftcirkulation och också bäst förutsättningar för att andas ren luft. Några av de funktioner som Storm bjuder på är bl.a: 
Intelligent Air Flow – styr luftflödet rakt uppåt, rakt fram eller både och samtidigt. Allt för maximal cirkulation och effektiv luftrening.
Quick Cleaning Mode – Unik funktion som cirkulerar och renar luften i 10 minuter. Det hela är helt automatiskt och Storm producerar olika fläkthastigheter som varierar luftflödet framåt och uppåt. Funktionen används med fördel då du kommer hem, efter att ha varit borta ett tag, och snabbt vill få en fräsch och effektiv luftrening och luftcirkulation.

COWAY AP-1008CH

 • Intelligent luftrenare
 • 3 stegs-filtrering
 • Prisvinnande design
 • Sleepmode för bättre sömn
 • Luftkvalitetsindikator – upp till 74m²

Med Coway AP-1008CH som är rekommenderad av Svenska Astma & Allergiförbundet får du ett hem fritt från pollen och andra partiklar som skapar allergiska eller astmatiska besvär. HEPA –filtret ser även till att ert hem renas från farliga virus och bakterier och doedorantfiltret håller bort oönskade lukter. Funktionen ”sleep mode” ser även till att ni får en skön natts sömn om den placeras i sovrummet då den släcker ner sin kontrollpanel samtidigt som den går ner i fläktläge för att skapa en så harmonisk gång som möjligt samtidigt som man behåller luftreningen även under natten.

COWAY AP-1008DH

 • Intelligent luftrenare
 • 4 stegs-filtrering
 • Snygg och effektiv
 • Ljus- och gassensor
 • Luftkvalitetsindikator – upp till 74m²

Coway 1008DH passar de mest känsliga, fördelen med denna luftrenare är att den känner av de absolut minsta partiklarna samt att den har en inbyggd gassensor som gör den extra känslig mot doftpartiklar som t ex tobaksrök, avgaser, starka parfymdofter etc som den effektivt eliminerar genom det aktiva kolfiltret. Den är även precis som vårt övriga sortiment av luftrenare oerhört effektiv mot pollen, allergener, virus och bakterier. Den unika och snygga designen gör även att den passar lika bra i sovrummet som sällskapsrummet.

COWAY AP-1009CH

 • Intelligent luftrenare
 • 3 stegs-filtrering
 • Prisvinnande design
 • Luftkvalitetsindikator – upp till 63m²

Vår minsta luftrenare passar perfekt för att hålla sovrummet eller det mindre utrymmet fritt från allergener och andra oönskade partiklar. Denna användarvänliga luftrenare har även långa filterintervaller vilket gör den enkel att underhålla. Precis som 1008CH har den även ett deodorant filter för att få bort oönskade lukter och skapa ett fräscht inomhusklimat.

ARCTUS FENJA 25

 • Högsta kapacitet
 • Avfuktar 25L/dygn
 • 4 valbara lägen
 • 4D – filter mot tillväxt av mögel och svamp

Arctus Fenja 25 – vår absolut bästa luftavfuktare oavsett användningsområde. Med sin kraftfulla kapacitet ser den till att hålla stora områden på rätt fuktnivå samtidigt som den även kan se till att hjälpa till att torka tvätten snabbt, effektivt och mycket mer energibesparande än andra typer som t ex torkskåp med funktionen ”kläd torkning” som markeras med en tröja på luftavfuktaren. Denna luftavfuktare kan avfukta upp till hela 25 liter per dag och enkelt anslutas direkt till avloppet för kontinuerlig avrinning. Välj mellan 50%, 60% ,70% klädtorkfunktion eller kontinuerlig avfuktning. Arctus Fenja har även en inbyggd hygrometer som visar den aktuella samt den inställda luftfuktigheten i den inbyggda LCD displayen.

ARCTUS FENJA 20

 • Ställbar luftriktare
 • Avfuktar 20L/dygn
 • 4 valbara lägen
 • 4D – filter mot tillväxt av mögel och svamp

En modern avfuktare tillverkad för norden som knyter ihop design med kvalité. Framtagen för att på bästa sätt avfukta dåligt ventilerade utrymmen så som källare, tvättstugor etc. Med Arctus Fenja 20 kan du rikta fläktvingen så att den blåser mot en exakt punkt alternativt att den rör sig kontinuerligt upp och ner för en bättre spridning av den torra luften. Fenja 20 har samma fukt lägen som sin lillebror Fenja 10 vilket innebär 40%, 60% ,80% eller kontinuerlig avfuktning.

ARCTUS FENJA 10

 • Liten och behändig storlek
 • Avfuktar 10L/dygn
 • 4 valbara lägen

Vår minsta avfuktare är lättplacerad även i de allra minsta områden. Med sin kapacitet på 10L om dagen så är den perfekt att använda i den mindre tvättstugan. Välj mellan 40%, 60%, 80% luftfuktighet eller kontinuerlig avfuktning.

Vill du ha gratis rådgivning?

Vad är ett bra inomhusklimat?

 

Att ha ett bra inomhusklimat är viktigt – väldigt viktigt faktiskt. Vi spenderar många timmar inomhus och ett bra inomhusklimat gör att du mår bättre och sover bättre vilket resulterar i bättre hälsa.

Luftfuktighet

Förutom att ha en bra uppvärmningsmetod behöver du ha rätt luftfuktighet. Att ha rätt luftfuktighet hemma gör att du mår bättre och ditt hus mår bättre. En för hög luftfuktighet gör att mögel och andra skadliga tillväxter kan få fäste i ditt hus vilket skapar en sämre luft att andas in för dig och din familj. En för låg luftfuktighet är inte heller bra och kan skapa andra problem för både dig och ditt hus.

Har du för hög luftfuktighet behöver du ha en luftavfuktare som tar bort överskottsfukten i inomhusluften. Det är till exempel mycket vanligt med en för hög luftfuktighet i källaren och i tvättstugan. En luftavfuktare i tvättstugan gör inte bara inomhusklimatet bättre utan också att tvätten torkar snabbare.

Vintertid är det vanligt att inomhusluften blir för torr, det vill säga att luftfuktigheten är för låg. Det kan ge förkylningsliknande symptom i form av kliande ögon, torra slemhinnor i näsan vilket resulterar i täppt näsa och sämre sömn. En luftbefuktare i sovrummet kan ge dig en god natts sömn och ett behagligt inomhusklimat.

Luftkvalitet

I inomhusluften finns massor av partiklar som kan vara skadliga för dig och din familj. Bor ni nära en trafikerad väg får ni säkerligen in partiklar från asfalten, bildäcken och avgaser. Pälsdjur tappar hår. TV-apparater och andra tekniska utrustningar avger partiklar stoft som kan vara skadliga. Pollen kommer in utifrån vinter tid vilket kan orsaka stora besvär för dem som är allergiska. En luftrenare hjälper mycket effektivt till att rena inomhusluften och kan både lindra och förebygga astma och allergiproblem.

.

Video – Coway Storm