Luft/vatten-värmepump

En luft/vattenvärmepump tar på samma sätt som en luft/luftvärmepump värmeenergi från utomhusluften. Skillnaden är att en luft/vattenvärmepump inte har någon inomhusdel som blåser ut luft utan kopplas på husets vattenburna system. Det betyder att befintliga vätskeburna radiatorer kan vara kvar och användas.

Vi har tre olika typer av luft/vatten-värmepumpar:

  • All-in-one med inbyggd varmvattenberedare.
  • Hydrobox som kan kopplas till exempelvis befintlig ackumulatortank, vedpanna etc.
  • Monoblock, en värmepump utan innedel som kopplas direkt på vattenburna system via utedelen.

En luft/vattenvärmepump kan med fördel kompletteras med fläktkonvektorer som hjälper till att sprida värmen över större utrymme. Har huset tidigare haft exempelvis en oljepanna i källaren är det en god idé att sätta in fläktkonvektorer i källaren för uppvärmning och för att förbättra inomhusklimatet.

Även luft/vattenvärmepumpar kan användas till att skapa kyla under sommarhalvåret genom att systemet kompletteras med fläktkonvektorer som då fördelar kylan inomhus.

Alla våra luft/vatten-värmepumpar är noggrant utvalda och kvalitetstestade innan vi gett dem stämpeln Sverigepumpen. Sverigepumpen är noggrant utvalda produkter från de bästa tillverkarna på marknaden. Vi tar de redan bra produkterna och gör dem ännu bättre för att kunna ge dem stämpeln Sverigepumpen. Vi har jobbat med värmepumpar sedan 1989 och har den bästa kunskapen på marknaden om hur en värmepump bäst ska vara utformad för att klara våra nordiska förhållanden.

 

 

aqu_main_page_img2

kurva panasonic

T-cap – unik teknologi som ger maximal besparing

Panasonic Aquarea T-CAP är en unik teknologi som gör att värmepumpen kan bibehålla 100 % av sin kapacitet ända ner till -20 grader. De flesta andra värmepumpar på marknaden förlorar i värmeeffekt när det bli kallt ute, då värmen behövs som mest. Med Aquarea T-CAP kan du känna dig trygg med att värmepumpen klarar att leverera tillräcklig värmeeffekt utan hjälp av elpatronen även när det är riktigt kallt ute. Detta ger dig en lägre energikostnad och du slipper överdimensionera värmepumpen.

Värmepumpen kan anslutas till bland annat golvvärme, radiatorer, fläktkonvektorer, ventilationsaggregat, FTX-system, pooler och mycket mer.

Här kan du vårt utbud av luft/vatten-värmepumpar.

 

Förutom att välja den bästa värmepumpen är det också viktigt att med omsorg välja vilken installatör som ska montera din värmepump. Vi jobbar ständigt med att utbilda och certifiera alla våra återförsäljare för att du som kund ska känna dig trygg med både produkterna och kompetensen. De allra bästa installatörerna på marknaden har vi certifierat som Sverigepumpsexperter, de är vi extra stolta över.

Kontakta oss idag så sätter vi dig i kontakt med en skicklig lokal återförsäljare som kan hjälpa dig att välja vilken värmepump som passar dig bäst, var den bäst bör sitta och även hjälpa till med installationen. Alla våra återförsäljare gör alltid ett kostnadsfritt hembesök innan de ger ett lösningsförslag.

 

sverigepumpsexpert